Op uw ogen moet u zuinig zijn

Haerkens Optiek - img5

OOGMETING

Geen of een verkeerde correctie kan erg veel ongemak veroorzaken, ook al merkt u dit nauwelijks. Zo kan een minimale afwijking al hoofdpijn veroorzaken.

Het is dan ook verstandig uw ogen regelmatig te laten controleren, gratis en geheel vrijblijvend.

Wij hebben de kennis en ervaring om u de juiste glazen aan te meten. Met geavanceerde apparatuur bepalen wij de benodigde sterkte voor het kijken, veraf of dichtbij. Een oogmeting zegt eigenlijk niks over de conditie van uw ogen, daarom controleren wij tevens de balanswerking tussen de ogen. Wij doen tests die de waarneming van beide ogen aangaan. Ze geven een beeld van de bewegingen en samenwerking van beide ogen.

OOGDRUKMETING

Behalve bovengenoemde tests wordt, wanneer u ouder bent dan veertig jaar, de oogdruk gecontroleerd. Een te hoge oogdruk (glaucoom) kan leiden tot problemen met het gezichtsveld, met als mogelijk gevolg zichtverlies.
Zichtverlies kan alleen worden voorkomen door het bijtijds signaleren van een afwijkende oogdruk.

AFWIJKINGEN

Mochten er afwijkingen worden gevonden die nader bekeken of behandeld moeten worden, dan worden de bevindingen vastgelegd en aan u meegegeven voor uw huisarts. De huisarts regelt de eventuele verwijzing naar de oogarts. Alleen bij acute situaties wordt u direct naar de oogarts verwezen.

Terug naar boven