Contactlenzen voor vrijwel iedereen mogelijk

Door de vele variaties in systemen is lenzen dragen tegenwoordig voor vrijwel iedereen mogelijk.

Voor veel mensen zijn contactlenzen de perfecte manier om goed te kunnen zien. Wanneer u overweegt contactlenzen aan te laten meten is het belangrijk om u vooraf goed te laten informeren.

ZACHTE LENZEN

Zachte lenzen voelen soepel aan en passen zich snel aan op het oog. Bij sport geven ze minder kans op verlies dan bijvoorbeeld harde lenzen. Nieuwe innovaties bieden meer mogelijkheden. Zo bieden zachte lenzen u een beter comfort in een droge omgeving en is de dagelijkse draagtijd ruimer. Ook cylindersterkte of gecombineerde correcties voor veraf en dichtbij (multifocale lenzen) zijn mogelijk. Verder zijn ze goed af te wisselen met een bril.

HARDE LENZEN

Harde lenzen worden ook wel flexibele lenzen genoemd. Zij bieden meer mogelijkheden dan veelal wordt gedacht. Het negatieve imago van deze lens is ons inziens niet terecht! Belangrijke voordelen zijn een langere levensduur (waardoor goedkoper), en mogelijke invloeden op het oog zijn minimaal. Soms is hiermee zelf een scherper gezichtsvermogen te halen dan met zachte lenzen. Ook gecombineerde correcties voor veraf en dichtbij zijn mogelijk.

DAGLENZEN

Dagelijks vervangen van zachte lenzen. Ook ideaal als lens erbij, voor gebruik op uw vakantie of bij sportieve momenten. Deze lenzen zij ook verkrijgbaar met cylindersterktes.

Terug naar boven